Avontuurlijke ontdekkingsreis ter land, ter zee en in de lucht

Naast de onmiskenbare hoogtepunten van Vietnam zoals de natuurlijke schoonheid en het culturele erfgoed, is er nog een fascineren aspect: het transportmiddel! Van riksja, fiets en scooter in de grote steden, tot tuktuk, ossenkar en motorboot op het platteland. Deze rondreis zorgt ervoor dat u het land leert kennen zoals de lokale bevolking het beleeft. Want het is niet enkel de bestemming die belangrijk is, maar ook de weg er naartoe.

Deze reis kan gereserveerd worden via onze partner Transeurope.

Reisverloop:

Dag 1: Hanoi

Bij aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u opgewacht door uw gids. Transfer naar uw hotel in Hanoi. Vrije tijd

Dag 2: Hanoi

Vandaag verkent u de hoogtepunten van de stad zoals het Mausoleum van Ho Chi Minh en de literatuurtempel. Daarna gaat u naar de oude binnenstad van Hanoi waar een fietstocht door de kleine straatjes gepland staat. U stopt onder meer aan het Hoan Kiem-meer en bezoekt er de Ngoc Son Tempel.

Dag 3: Hanoi – Ninh Binh

Na het ontbijt gaat u naar de provincie Ninh Binh waar u een tochtje maakt met een ‘sampan row’ (een typische roeiboot). Daarna gaat u naar Tam Coc voor een lokale lunch. In de namiddag is een rit gepland met een ossenkar voor een bezoek aan de Bich Dong Pagode, en Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Vietnam. Overnachting in Ninh Binh.

Dag 4: Ninh Binh – Ha Longbaai

In de ochtend transfer naar de Ha Longbaai waar u aan boord gaat van een jonk om de baai in stijl te verkennen. U hebt de gelegenheid om te zwemmen, te snorkelen en een bezoek te brengen aan de gekende drijvende dorpjes. Lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 5: Ha Longbaai – Hanoi – Hué

Ontbijt met zicht op de baai van Ha Long. Na het ontschepen wordt u naar de luchthaven van Hanoi gebracht voor uw vlucht naar Hué. Transfer naar uw hotel en vrije tijd.

Dag 6: Hué

U wordt opgepikt aan uw hotel voor een motortochtje door het platteland rond Hué. U stopt in het kleine dorpje Thanh Toan en verkent er onder meer de bekende betegelde brug, enkele mooie tempels en de lokale markt. Daarna bezoekt u de Khai Dinh tombe en de Vong Canh heuvel. Met de motor rijdt u vervolgens langs lokale dorpjes en kaneelplantages naar Kim Long. Lunch in een pagode. Na de middag keert u terug naar uw hotel.

Dag 7: Hué – Hoi An

Na het ontbijt bezoekt u de indrukwekkende keizerlijke citadel van Hué (Unesco werelderfgoed). In de namiddag staat een rit langs de kust gepland, ook wel gekend als de Hai Van Pass, richting Hoi An. Vrije tijd.

Dag 8: Hoi An

Ontdek de historische binnenstad van Hoi An per fiets en maak enkele leuke stops aan de Japanse brug en een typisch Vietnamees handelshuis. In de namiddag kunt u per fiets op eigen houtje de stad verder verkennen.

Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minh stad

Ontbijt en vrije tijd tot uw vlucht naar Ho Chi Minh stad. Daar wordt u opgewacht door uw gids en naar uw hotel gebracht. U bent de rest van de dag vrij.

Dag 10: Ho Chi Minh stad

Ho Chi Minh stad, of Saigon zoals de meeste Vietnamezen het vaak noemen, verrast zijn bezoekers met z’n vele scootertjes. Met meer dan 5 miljoen motorfietsen, is dit de beste manier om de stad te leren kennen. In de ochtend wordt u opgepikt om achterop een scooter een volledige dag door de stad te rijden. Uiteraard stopt u bij de belangrijkste bezienswaardigheden.

Dag 11: Mekongdelta

U verkent vandaag de Mekongdelta (halte van vertrek: Ben Tre). Per boot vaart u op de mytische rivier, langs ambachtelijke dorpjes. Per fiets of tuktuk rijdt u door de rijstvelden en ontdekt u het plattelandsleven van de delta. In de namiddag vaart u per roeiboot tussen de palmen.

Dag 12: Ho Chi Minh stad

Einde van de rondreis. Ontbijt en vrije tijd. U kan deze rondreis verlengen naar wens.

Praktische Info:

Vereiste documenten:

Internationaal paspoort geldig tot 6 maand na retour + visum vooraf aan te vragen via de ambassade. Max. 30 dagen geldig voor éénmalige ingang. OF de ‘Visa on arrival’. Vooraf een visumautorisatiebrief aanvragen online is hiervoor noodzakelijk. U ontvangt de autorisatie per mail en uw reispas wordt bij aankomst voorzien van het visum.

Munteenheid:

Vietnamese Dong (VND)

26 000 VND is 1  euro (03/05/19)

U kan ter plaatse euro’s omwisselen en met uw kredietkaart geld afhalen en betalen.

Formule:

Individuele rondreis met privégids/chauffeur

Vrije afreisdatum

Inbegrepen:

 

 • 11 nachten op basis van logies en ontbijt
 • 5 lunches en 1 diner
 • binnenlandse vlucht op dag 5 en dag 9.
 • assistentie van een privégids/chauffeur van begin tot einde van de rondreis. (Engelstalig)
 • Privétransfers en -uitstappen per auto/(mini)bus met airco
 • inkomgelden voor de bezienswaardigheden, parkeergelden
 • 8 excursies
 • twee ferry overtochten

Niet Inbegrepen:

 

 • vluchten en luchthaventaksen (tenzij anders vermeld)
 • visum
 • dranken bij de maaltijden
 • alle persoonlijke uitgaven
 • fooien voor de chauffeur/gids
 • vergoeding om te fotograferen/filmen
 • verzekeringen