Bruisend en historisch Andalusië

Ontdek de charme, het verleden en de rijke cultuur van Andalusië. Van Granada en het Alhambra, naar de Mezquita van Cordoba en de Giralda van Sevilla. Je sluit af met de bodega’s van Jerez.

Deze rondreis kan gereserveerd worden via onze partner Transeurope.

Reisverloop:

Dag 1 en 2:

Hotel Dauro*** in Granada. De rijke geschiedenis van deze Moorse stad ontdek je in de talrijke emblematische gebouwen zoals het Alhambra en de kathedraal, en in de authentieke wijken.

Granada is ook een bruisende universiteitsstad, zowel hip met gezellige pleintjes en terrasjes, als historisch. Bezoek een Arabisch badhuis.

Dag 3 en 4:

Hotel Ayre Córdoba**** in Córdoba. Córdoba is heel mooi gelegen aan de Guadalquivir. De binnenstad is Unesco-Werelderfgoed met als orgelpunt de Mezquita. De straatjes rondom vormen de Juderia, de Joodse wijk, met winkeltjes, restaurants, tapasbars en de oude synagoge.

Dag 5, 6 en 7:

Casa Romana**** in Sevilla, de geboorteplaats van de flamenco. Je vind er cultuur, geschiedenis en folklore. De heerschappij van de Moren heeft tot op vandaag duidelijk zijn sporen nagelaten in de architectuur, de kunst en nijverheid, de muziek en de gastronomie. De kathedraal is de grootste van Spanje. Bewonder de indrukwekkende Giralda, de prachtig bewerkte toren van de kathedraal. Ook het paleisachtig geheel van Los Reales Alcázares getuigt van Moorse pracht. Wandel door de typische wijken zoals de Barrio de Santa Cruz, de Macarena,…

Dag 8 en 9:

Los Jándalos de Jerez**** in Jerez de la Frontera. Jerez of Xerez is een uitermate gezellige en trendy stad, wereldberoemd voor zijn sherry die je in talloze bekende (Tio Pepe, Pedro Domecq, Sandeman,…) en minder bekende bodega’s kan (leren) proeven. Het cultureel aanbod omvat o.m. het kasteel Alcázar en de kathedraal.

De meeste bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van elkaar, behalve de zeer bekende Spaanse paardenrijschool Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestre (voorstellingen).

Praktische Info:

Vereiste documenten:

identiteitskaart

Tijdverschil:

geen tijdsverschil met België

Munteenheid:

Euro. Kredietkaarten worden praktisch overal aanvaard

Vluchten:

Er zijn verschillende vluchtmogelijkheden. Ofwel kan u op Granada vliegen, of op Malaga omdat er hier meerdere vluchten per dag op toekomen.

Beste reisperiode:

Andalusië kan gedurende het hele jaar bezocht Tijdens de zomerperiode liggen de temperaturen heel hoog. Zeker in de steden is het dan heel warm omdat deze ingesloten zijn.

Inbegrepen:

 

  • Ontbijt
  • Dauro in Granada: 1 consumptie , 3 tapas en 10% korting (op bijkomende bestelling) in tapasbar La Chopera (op 200 m van het hotel)
  • Ayre Córdoba in Córdoba: welkomstdrankje
  • Hotel Casa Romana in Sevilla: 1 mojitococktail op het dakterras
  • Los Jándalos de Jerez in Jerez de la Frontera: bezoek aan een bodega met sherrydegustatie (1 u)

Niet Inbegrepen:

 

  • De vluchten en transfers
  • De huurwagen
  • De verblijfstaksen
  • Het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die je bezoekt, alle persoonlijke uitgaven, alle maaltijden en dranken die niet zijn inbegrepen in het programma