Herbronnings- en transformatieweek Marokko

Dit is de eerste Herbronnings- en transformatieweek gegroeid uit de samenwerking tussen ‘Galaxy Travel’ en ‘Pure’.

Het is een reis naar meer rust en energie in je leven! Het Marokkaanse Atlasgebergte vormt het decor voor onze eerste editie. Jouw ervaren begeleiders Petra & Kalenzo (Pure) nemen je mee naar één van de mooiste plekken die ze ooit zijn tegengekomen. Een groene vallei aan de voet van het Atlasgebergte die bruist van energie. De ideale plaats om je volledig te herbronnen. De oerkracht van de aarde, de zon en de rust laden je batterijen volledig op.

De hele week is erop gericht om heel intens te genieten… Zowel van de buitenwereld als van je binnenwereld.

BINNENKORT MAKEN WE DE BESTEMMING BEKEND VAN ONZE VOLGENDE HERBRONNINGSWEEK

Een uniek programma:

Waar zal je van genieten?

Een mooie week van rust, beweging, natuur, gezond eten, inspiratie en energie.

Elke ochtend voor het ontbijt nodigen we je uit voor een yogales waarin je je lichaam op een zachte manier soepel maakt. Daarna nemen we nog een half uur tijd voor ademhalingsoefeningen en meditatie. 

Na een gezond ontbijt wordt er tot de middag een workshop Energy Flow gegeven. Eenvoudige bewegingen en voor iedereen toegankelijk. Je leert om te bewegen en te dansen in je lichaam, zonder je energie te verliezen. Integendeel, je krijgt energie en samen met de muziek ervaar je een diepere ontspanning. 

Na de lunch is er vrije tijd. De Kasbah is dé perfecte plek om gewoon te ontspannen en te herbronnen, bij het zwembad op het gazon of in de schaduw van de Berbertent. Of je kan op stap gaan en de mooie natuur verkennen. Vanuit de Kasbah kan je ook prachtige wandelingen maken.

Tegen de vooravond komen we weer samen voor een workshop waarin we gaandeweg afdalen in onszelf en werken met onze beperkende gedachten- en gedragspatronen. De workshops zijn heel ervaringsgericht. 

Na het avondeten besluiten we de dag met een gezellige en ontspannende avondactiviteit: vuurceremonie, filmavond, sterrenkijken, delen van verhalen, …

Eén dag in de week is volledig vrij. Je kan gewoon genieten van de Kasbah en de omgeving, of je kan deelnemen aan een optionele activiteit.

Galaxy Travel - Herbronningsweek Marokko
Galaxy Travel - Marokko Herbronningsweek

De energetische locatie:

In het land van de Berbers ligt, op een uurtje rijden van Marrakech, onze verblijfplaats aan de voet van de Hoge Atlas.

De Kasbah bevindt zich op een spectaculaire locatie langs de rivier in de Azzadene River Valley. Het Takherkhort Wildlife Sanctuary ligt er recht tegenover, een stukje Noord Afrikaanse wildernis op z’n best, van diepgroene olijfgaarden tot de donkerste sterrenhemel. Hier kan je nog échte stilte ervaren, geen auto’s of andere storende geluiden, enkel vogeltjes, de wind in de bomen en een kabbelend riviertje op de achtergrond. De energie van de bergen, de stilte en de rust die hier heersen maken dat we ons na enkele uurtjes al heropgeladen voelen.

Jouw ervaren begeleiders Petra & Kalenzo:

Petra Demey en Kalenzo Taveirne  van Pure zijn jouw ervaren begeleiders tijdens deze unieke reis.

Na jaren van oververmoeidheid, vaak ziek zijn en depressieve gevoelens stond Petra op de rand van een burn-out. Psychotherapie en reiki hebben haar toen erdoor geholpen en de kracht gegeven om stappen te zetten. Ze schreef zich in voor een opleiding tot gezondheidstherapeut, een openbaring en het begin van een nieuw leven. In 2010 startte ze een opleiding Mindfulness en Thaise massage. Daarna volgden vele cursussen om zichzelf verder te verdiepen in massage, relaxatietherapie, burn-out coaching en yoga en heartfulness. Vanuit haar eigen ervaring wil Petra jou graag inspireren en begeleiden naar een gezonder, meer ontspannen en gelukkiger leven.

Kalenzo kwam terecht in een Burn-out. Hij zocht hulp en ging in therapie, opzoek naar inzichten waarom hij energie verloor. In zijn hard werken zocht hij erkenning en goedkeuring, de uitweg was een begeleiding naar zijn gevoelswereld waar hij zichzelf meer leerde aanvaarden zoals hij is. Enkele jaren later kwam Kalenzo in een routine terecht en belandde hij in een bore-out.  Het waren afrikaanse dansers die hem nieuwe inspiratie en ontroering gaven. Het begin van intense dansopleidingen die hem veel geleerd hebben over omgaan met lichaamsenergie. In zijn opleiding pshyco-energetica leerde Kalenzo nog subtieler waar te nemen, te zien waar energielekken en energievreters zitten en wat je er aan kan doen. Kalenzo helpt nu graag mensen naar meer rust en energie. De basis voor meer vreugde en zelfvertrouwen.

Galaxy Travel - Marokko Herbronningsweek
Galaxy Travel - Marokko Herbronningsweek

Jouw accommodatie:

Je verblijft in een ‘Kasbah’ exclusief afgehuurd voor onze groep. Er zijn acht stenen suites, allemaal met een panoramisch uitzicht op de bergen en de rivier. 

Op het domein bevinden zich ook een groot zwembad en gazon, Berbertent, uitgebreide aangelegde terrastuinen met veel fruit- en olijfbomen, een bar, lounge en restaurant met open haarden. Het panoramisch uitzicht is prachtig! 

De accommodatie is ideaal voor wie op zoek is naar ontspanning en herbronning.

De Suites:

De acht stenen luxe suites (40m²) hebben allemaal een prachtig uitzicht op de ongerepte natuur.  Ingericht met handgemaakte notenhouten meubels, met twee grote eenpersoonsbedden of een superkingsize bed. In elke suite vind je een houtbrander, Berbertapijten, een bank en fauteuils, een ruime doucheruimte met wastafel, toilet en bidet en een zonneterras met prachtig onbelemmerd uitzicht over de vallei.

Alle suites in de Kasbah beschikken over dezelfde luxe faciliteiten: Badlinnen, katoenen badjassen , verrekijker en veldgids voor Noord-Afrikaanse vogels, een planisfeer voor het lokaliseren van sterrenbeelden, professionele sterrenkijker, satelliet-tv met dvd, Afrikaans schaakspel & backgammon, koffie- en theefaciliteiten, verse bloemen, mineraalwater, haardroger

Galaxy Travel - Marokko Herbronningsweek
Galaxy Travel - Marokko Herbronningsweek

De Marokkaanse keuken, lekker en gezond:

Lekker en gezond eten maakt deel uit van deze exclusieve herbronningsweek. Ontbijt, lunch en diner zijn allemaal inbegrepen tijdens deze week.

De keuken in Marokko is heerlijk puur. Er staan heel veel groenten op het menu en er zal gezorgd worden voor een afwisseling tussen vis, vlees, gevogelte en vegetarisch. 

​Er wordt ook afgewisseld tussen Europese gerechten en gerechten waar Marokko bekend om staat. Van de typische tajines tot pastilla en harera-soep tot heerlijke desserts, allemaal met zorg vers gemaakt.

Praktische Info:

Vereiste documenten:

Internationaal paspoort, nog minstens 6 maanden geldig na de terugreis

Tijdverschil:

In Marokko is het in de winter 1 uur vroeger en in de zomer 2 uur vroeger dan in België.

Munteenheid:

De Dirham (MAD, ongeveer 11,14 Marokkaanse Dirham voor 1 euro). Je mag geen Marokkaanse Dirhams in- of uitvoeren.

Vluchten:

De vluchten zijn niet inbegrepen in deze reis. Afhankelijk van jouw wensen kiezen we samen de beste luchtvaartmaatschappij.

Klimaat:

In deze regio valt er maar een beetje regen in het hele jaar. De maximumtemperatuur in oktober/november is tussen de 20°C en 25°C. De minimumtemperatuur ligt rond de 10°C.

Inbegrepen:

 

 • 7 overnachtingen in een stenen suite

 • Transfers tussen de luchthaven van Marrakech en de kasbah

 • Muntthee en koekjes bij aankomst

 • 3 gezonde maaltijden per dag, bereid met locale ingrediënten.

 • Vers fruit op de kamer bij aankomst.

 • Onbeperkt thee, koffie en water.

 • Alle yogalessen en workshops (yogamatjes zijn voorzien)

 • Berberactiviteiten: theeceremonie, broodbakdemonstratie, 2 uur durende begeleide wandeling naar het plaatselijke dorp

 • Gebruik van alle voorzieningen (zwembad, terrassen, tuin, Berbertent, bar, lounge)

 • Draadloos internet

 • Taksen