8-daagse “Hoogtepunten van Malta & Gozo”

Malta: uw ideale vakantiebestemming! Malta een origineel eiland met heel wat afwisseling, vol cultuur, gastronomie en verwennerij. Het regent er zelden en de stranden worden afgekoeld door een lichte zeebries. De sterk uitgesneden kustlijn – vooral in het noorden en het zuiden – vormt ontelbare pittoreske baaien en kreekjes, geklemd tussen hoge rotswanden en afgewisseld door kleine zandstranden: een paradijs voor alle watersportliefhebbers.

Gozo, op slechts 20 minuten met de veerboot vanaf Malta, wordt vaak in één adem genoemd met geluk en plezier, wat ook wordt bevestigd door de naam die “vreugde” in het Castiliaans betekent.

Deze reis kan gereserveerd worden via onze partner Travelworld.

Reisverloop:

Dag 1: Brussel – Malta

Vertrek telkens op vrijdag vanuit Brussel naar Malta met de rechtstreekse Air Malta vlucht. Eens aangekomen wordt u opgewacht door de lokale Travelworld vertegenwoordiger die u ook tot aan uw hotel brengt, het 4-sterren Argento Hotel (of gelijkwaardig) in de gezellige stad St. Julian’s. Overnachting in het hotel.

Dag 2: St Julian’s – Sliema

Na het ontbijt in het hotel geniet u van een vrije dag op Malta. Geniet van de faciliteiten van uw hotel of trek er zelf op uit. De gunstige ligging van het hotel in St. Julian’s, het toeristische hart van Malta, maakt dit de ideale uitvalsbasis. Zo kunt u ook, via de wandelpromenade, tot in Sliema wandelen. St. Julian’s is vooral bekend voor de vele restaurants, bars en het bruisende nachtleven. Sliema is dan weer het mekka voor winkelfanaten. Overnachting in het hotel.

Dag 3: St Julian’s – Marsaxlokk

Vandaag ontdekt u één van Malta’s onbedorven dorpjes in het zuiden van het eiland. Uw gids leidt u naar een Maltese ‘pjazza’ (plein) via kleine, draaiende straatjes waar de moderne tijd nog een invloed op heeft gehad. U vervolgt uw excursie met een bezoek aan de Blauwe Grot en andere grotten van dichtbij (bootprijs niet inbegrepen – weersafhankelijk). Als laatste bezoekt u het belangrijkste vissersdorpje van Malta, Marsaxlokk, met haar promenade waarlangs de typisch Maltese bootjes liggen (luzzus) geverfd in traditioneel rood, blauw en geel. De serene baai was de landingsplaats van de Turkse troepen tijdens Het Grote Beleg van 1565. U krijgt hier nog tijd om wat rond te kijken bij de lokale marktstalletjes, alvorens terug te keren naar het hotel. Vrije tijd en overnachting.

Dag 4: St Julian’s – Valetta

Vandaag vertrekt u voor een halve dag (’s namiddags tussen oktober en mei, ’s voormiddags tussen juni en september) naar de hoofdstad van Malta, Valleta. U wandelt door de levendige straten van de stad eerst naar de Barracca Tuinen waar een adembenemend uitzicht van de Grote Haven te bewonderen is. Vandaar gaat u naar de St John’s Co Kathedraal, bewerkt met rijkdommen die terug dateren naar de ridders van de Johannieter Orde. Verder bezichtigt u het wereldberoemde schilderij Caravaggio wat te zien is in het oratorium van deze Kathedraal. U bezoekt vervolgens het Ker museum wat gedecoreerd is met Vlaamse tapijten. Daarna vervolgt onze weg naar het Grootmeester’s Paleis wat u van de buitenkant bekijkt, alsook enkele andere historische gebouwen. Tenslotte stopt u nog bij de Malta Experience, een Multi visuele show waar u 7000 jaar geschiedenis te horen krijgt. Transfer en overnachting in uw hotel.

Dag 5: St Julian’s – Mdina

Na het ontbijt vertrekt u op een halve dagexcursie naar de oude hoofdstad Mdina. Tijdens de wandeling door de ‘stille stad’ bezoekt u de indrukwekkende vestingmuren waar u het panorama van een groot deel van het eiland kunt bewonderen. Vervolgens bezoekt u ook de Dingli klippen en eindigt daarna uw excursie in de botanische tuinen van San Anton. Transfer naar het hotel, vrije namiddag en overnachting.

Dag 6: St Julian’s – Grand Harbour

Ontbijt in uw hotel en vrije voormiddag. Na de middag vertrekt u aan boord van een plezierboot voor een ontdekkingstocht van de natuurlijke havens van Marsamxett en de Grand Harbour, die met hun natuurlijke inhammen tot de mooiste van Europa behoren. Het zicht vanaf het water op de vestingwerken is uniek en een traktatie voor fotografen. Na de rondvaart krijgt u vrije tijd voor het bezoeken van één van Malta’s belangrijkste winkelcentra met haar terrasjes en winkels. Om 18u wordt u terug naar het hotel gebracht. Overnachting.

Dag 7: St Julian’s – Gozo

Vandaag vertrekt u, na het ontbijt, voor een uitgebreid bezoek aan Malta’s zustereiland Gozo. Na een overtocht van twintig minuten betreedt u het eiland en zult u merken dat, hoewel beide eilanden dezelfde geschiedenis en ontwikkeling hebben doorgemaakt, Gozo haar eigen karakter heeft. Gozo, een drieheuvelig eiland, is groener en schilderachtiger dan Malta. Tijdens de daguitstap bezoekt u de Tempels van Ggantija, de citadel in Victoria, de baai in Xlendi en het Blauwe Raam in Dwejra. Er wordt ook tijd gemaakt om te winkelen; Gozo is bekend om haar wol artikelen en geklost kant. Lunch is vandaag inbegrepen. Overzet terug naar Malta en transfer terug naar uw hotel voor overnachting.

Dag 8: St Julian’s – Brussel

Vandaag geniet u, na het ontbijt, nog van een vrije voormiddag. Na de middag wordt u per transfer terug naar de luchthaven van Malta gebracht voor uw terugvlucht naar Brussel. Hier eindigt uw reis.

Praktische Info:

Vereiste documenten:

Identiteitskaart

Munteenheid:

Euro

Formule:

Rondreis vanuit één verblijfsplaats

Vrije afreisdatum

Inbegrepen:

 

  • 7 nachten op basis van kamer en ontbijt  in het Argento hotel te St. Julian’s
  • transport in comfortabele (mini)bus
  • begeleiding door gids/chauffeur
  • inkomstgelden van vermelde attracties
  • lunch op dag 7
  • vluchten met Air Malta
  • luchthaventansfers ter plaatse

Niet Inbegrepen:

 

  • fooien
  • persoonlijke uitgaven
  • verzekeringen