Op Winteravontuur in Fins Lapland

Droom jij er ook van om het noorderlicht te zien? Wil je ook met de sneeuwscooter over de besneeuwde vlaktes scheuren? Met de husky’s de wijde natuur intrekken? De kerstman en zijn rendieren gedag zeggen? Overnachten in een uniek ijshotel met prachtige ijssculpturen? Dan is Lapland beslist iets voor jou! Je verblijft in Levi, het grootste wintersportgebied van Finland. Trek gerust je ski’s aan.

Reisverloop:

Dag 1 zondag:

Vandaag neem je de vlucht van Brussel naar Kittila in het hoge noorden. Bij aankomst staat de transfer voor je klaar naar het schitterende, door ons geselecteerde hotel “Break Sokos Hotel Levi****”. In de namiddag verken je het centrum van Levi met de vele restaurants, bars en winkels.

Dag 2 maandag:

Verblijf op basis van kamer en ontbijt Na een heerlijk ontbijtbuffet sta je waarschijnlijk al te popelen om de besneeuwde paden op te gaan. Vandaag proberen we een traditioneel Arctisch transportmiddel uit. Na uitleg van de gids en wat oefenen met de sneeuwschoenen wandel je over ongerepte sneeuwvlaktes en ontdek je prachtige landschappen die je anders niet zou zien. De sneeuw, soms tot ver boven de knie, kan je met deze sneeuwschoenen gemakkelijk bedwingen. Onderweg kom je ook meer te weten over het dagelijkse leven van de Lappen. Na demiddag trek je erop uit voor een sneeuwscootertocht van 2 uren door de wildernis. Je rijdt samen met een gids door de besneeuwde bossen en over bevroren meren. Onderweg stop je voor een heerlijk kopje warm bessensap en geniet je ondertussen van het ongerepte, uitgestrekte landschap.

Dag 3 dinsdag:

Verblijf op basis van half pension Geniet deze dag van het mooiste landschap rond Levi. Je vertrekt per sneeuwscooter of in de slede van de sneeuwscooter richting een bevroren meer, waar we een gat in het ijs boren om te ijsvissen. Met wat gelukkig kan je vanmiddag smullen van je eigen vangst. Geen vangst? Geen nood, er is steeds een lekkere lapse lunch voorzien en een sterke koffie of thee als dessert. Deze nacht overnacht je in het ijshotel “Snow village”, een unieke ervaring die zeker niet mag ontbreken. Je dineert eerst in het ijsrestaurant om alvast te wennen aan de temperatuur. Er wacht jou een heerlijke Finse maaltijd. In de ijsbar kan je gerust nog even nagenieten voor het slapen gaan. Aangepast slaapgerief wordt voorzien.

Dag 4 woensdag:

Verblijf op basis van kamer en ontbijt Na een memorabele nacht in de iglo en een lekker ontbijt in het houten restaurant, reis je per bus of sneeuwscooter terug naar Levi. ‘s avonds maak je een onvergetelijke huskysafari opzoek naar het noorderlicht. Je bestuurt zelf de slee en vertrekt voor een tocht van 10km in “the middle of nowhere” onder de Lapse sterrenhemel.

Dag 5 donderdag:

Verblijf op basis van kamer en ontbijt Na het ontbijt, uitchecken en terugvlucht richting België.

Praktische Info:

Vereiste documenten:

Identiteitskaart

Tijdverschil:

In Fins Lapland is het 1uur later dan in België

Munteenheid:

Euro. Kredietkaarten worden praktisch overal aanvaard

Vluchten:

TUIFly vliegt elke zondag van eind december tot half maart en ook op donderdag vanaf eind januari. Uiteraard zijn andere data via andere luchtvaartmaatschappijen ook mogelijk.

Klimaat in de winter:

Tussen december en april zakken de temperaturen naar ongeveer -5°c tot -15°c. Soms kouder, soms minder koud. De gevoelstemperatuur is anders dan in België. Doordat de lucht droger is, voelt het minder koud.

Inbegrepen:

 

  • vlucht
  • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt
  • diner in het ijshotel excursies:
  • huskysafari op zoek naar het noorderlicht
  • de witte stilte op sneeuwschoenen
  • sneeuwscootertocht in de wildernis (duo scooter)
  • ijsvissen per sneeuwscooter (duo scooter) (aangepaste Thermische kledij is voorzien bij alle excursies)