De hoogtepunten vanuit Palermo

Vurig en temperamentvol: proef het beste van Sicilië, een intrigerend eiland met een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Ontdek de pure smaken van de Siciliaanse gastronomie, het werelderfgoed van de barokvallei, de woeste Marslandschappen van de Etna en bruisende steden zoals Palermo en Catania.

Deze rondreis kan gereserveerd worden via onze partner Transeurope.

Reisverloop:

Dag 1:

aankomst in Palermo. Afhankelijk van het aankomstuur, bezoekt u in Palermo nog de Cappella Palatina in het koninklijk paleis, de kathedraal, het Palazzo Pretoria met zijn prachtige fontein en het Stadhuis.

Dag 2:

verder Palermo bezoeken of richting Mondello, het favoriete strand van de inwoners van Palermo. Als er nog tijd over is, bezoek dan zeker het nabijgelegen Monreale met zijn majestueuze kathedraal uit de 12de eeuw – de sublieme mozaïeken met tekeningen uit het oude en nieuwe testament zijn de verplaatsing absoluut waard.

Dag 3:

op weg naar Taormina wordt er halt gehouden bij één van de beste Siciliaanse wijnhuizen voor een proeverij. Maak tijd om onderweg Cefalù te bezoeken, een pittoresk middeleeuws dorpje, waar de goudkleurige kathedraal een dominante plaats inneemt. Ook Piazza Armerina met de Villa del Casale, een fraaie Romeinse villa met schitterende mozaïekvloeren, is een bezoek dat wij warm aanbevelen.

Dag 4:

bezoek Europa’s hoogste actieve vulkaan, de Etna. Het schilderachtige Taormina ligt op een magnifieke locatie en kijkt uit over zee met de Etna op de achtergrond. Bezoek het antiek Grieks theater, de kathedraal of loop de hoofdstraat Corso Umberto af. Diner in een restaurant in het schilderachtige oude centrum.

Dag 5:

Verder naar Siracusa. Bezichtig de archeologische site, de kathedraal, de tempel van Apollo en Latomias, de grote steengroeven met het Oor van Dionysos. Romantisch diner in het stadscentrum.

Dag 6:

Vertrek naar Agrigento. Onderweg kunt u de dorpjes in de barokvallei bezoeken. Noto en Ragusa zijn de belangrijkste en beide behoren tot het Unesco-Werelderfgoed.

Dag 7:

bezoek aan de Tempelvallei. Daarna volgt de indrukwekkende archeologische site van Selinunte, de grootste van Sicilië. Degustatie van olijfolie en diner bij een gevierde Siciliaanse olijfolieproducent. Typisch en lekker!

Dag 8:

Na het ontbijt terug naar Palermo. Onderweg kan u een bezoek inlassen aan de kleine middeleeuwse stad Erice en Segesta met zijn Dorische tempel, gelegen op een top van een heuvel, meer dan de moeite waard! Einde van de rondreis of verlenging in een van onze hotels.

 

Praktische Info:

Vereiste documenten:

Identiteitskaart

Tijdverschil:

In Italië is er geen tijdverschil met België.

Munteenheid:

Euro

Praktische Info:

Individuele rondreis zonder begeleider met eigen wagen of huurwagen.

Vrije vertrekdatum, elke dag van de week.

Inbegrepen:

 

  • 1 Capitool reisgids Italië (t.w.v. € 37)
  • 7 nachten op basis van logies en ontbijt in standaard 4-sterrenhotels
  • dag 3: wijnproeverij
  • dag 4: diner in een restaurant
  • dag 5 diner in een restaurant
  • dag 7: degustatie van olijfolie en diner

Niet Inbegrepen:

 

  • de vluchten en de transfers
  • de huurwagen
  • de verblijfstaksen
  • het inkomgeld voor de bezienswaardigheden