Belangrijke Galaxy Travel info i.v.m de Corona-situatie

Beste klanten,

Hieronder vind je onze meest up to date informatie i.v.b met de internationale, uiterst uitzonderlijke situatie om te reizen ten gevolge van het corona virus.

Info vrijdag 25/09/2020

U vindt op de website www.diplomatie.be een kaart en tabel, die hetzelfde weergeven, en gedetailleerde informatie over elk land.

Dit zijn de covid-kleuren, gebaseerd op informatie van CELEVAL en de FOD Volksgezondheid:

 • Rood:
  – reizen worden ten zeerste afgeraden door de Belgische autoriteiten; of
  – de autoriteiten van het land verbieden niet-essentiële reizen vanuit België.
 • Oranje:
  – de Belgische autoriteiten adviseren een verhoogde waakzaamheid; of
  – reizen is mogelijk, maar de autoriteiten van dit land leggen reizigers uit België een COVID-test en/of quarantaine op -> lichtoranje kleur
 • Groen:
 •  -reizen is mogelijk. Hygiëne en afstandsregels zijn nog steeds van toepassing.

Info vrijdag 29/05/2020 – 16u30

TUI Belgium verlengt annuleringsperiode van alle vliegvakanties en citytrips tot en met 18 juni 2020.
Alle boekingen worden door ons omgezet in een voucher. U hoeft zelf niets te ondernemen.

Info maandag 27/04/2020 – 17u30:

In overeenstemming met de beslissing van de Nationale veiligheidsraad afgelopen vrijdag heeft TUI Belgium beslist om alle vakanties te annuleren t.e.m. 07 juni 2020.
Alle boekingen worden door ons omgezet in een voucher. U hoeft zelf niets te ondernemen.

Info maandag 20/04/2020 – 18u30: 

TUI Belgium heeft zonet besloten om alle vliegvakanties, TUIFly, cruises en TUI Tours rondreizen te annuleren t.e.m 17 mei 2020. Alle boekingen worden door ons omgezet in een voucher. U hoeft zelf niets te ondernemen.

Info woensdag 01/04/2020 17u00:

TUI Belgium heeft zonet besloten om alle vakanties te annuleren t.e.m. 10 mei 2020. Alle boekingen worden door ons geannuleerd en omgezet in een voucher.

Info woensdag 25/03/2020 09u00: 

We vernamen samen met jou de uitspraken van Didier Reynders in verschillende media.

Hierbij willen we jullie de juiste informatie meedelen i.v.m. de geannuleerde reizen door de Corona pandemie om verwarring en misverstanden te vermijden.

Het ministerieel besluit werd vorige vrijdag 20 maart 2020 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Het heeft daardoor kracht van wet.
De gemaakte afspraken betreffende de tegoedbon blijven dus onverminderd gelden voor iedereen.

Zodra wij de tegoedbonnen ontvangen hebben, bezorgen wij deze aan iedereen die er recht op heeft.

 

Update 24/03/2020 11u30

In de huidige omstandigheden kunnen onze reizigers niet langer genieten van hun geboekte reis en komen zij ook steeds vaker het land van hun vakantie niet meer in. Inmiddels zijn alle niet-essentiële reizen naar het buitenland ook verboden. Om die reden heeft TUI Belgium dan ook besloten om alle pakketreizen en alle TUI fly vluchtente annuleren t.e.m. 30/04/2020.

Is uw reis geannuleerd? Dan ontvangt u een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden.

De TUI-klantendienst wordt op dit moment overstelpt met vragen en er wordt met man en macht gewerkt om iedereen te woord te staan. Onze medewerkers zullen contact met u opnemen over de wijze waarop de voucher ter beschikking wordt gesteld. U hoeft hiervoor dus géén contact met ons op te nemen.

Update 23/03 12u00

Corendon heeft besloten om alle reizen te annuleren t.e.m. 31/05

Info zaterdag 14/03/2020 21u00: 

Pas binnengelopen informatie voor alle klanten die bij ons een pakketreis van de touroperator TUI geboekt hebben.

TUI SCHRAPT ALLE PAKKETREIZEN VOOR ONBEPAALDE DUUR:

Gevolg gevend aan het advies van de FOD Buitenlandse Zaken dat Belgische burgers afraadt naar het buitenland te reizen, heeft TUI Belgium besloten om tot nader order geen pakketreizigers meer naar hun vakantiebestemming te brengen. Voor de pakketreizigers die momenteel op hun vakantiebestemming verblijven, zal TUI fly de terugvlucht naar België blijven uitvoeren. Elke reiziger wordt zo snel mogelijk persoonlijk geïnformeerd. Op  de vluchten naar de bestemmingen, waarop geen vertrekkende pakketreizigers zullen worden meegenomen, kunnen wel ticket-only-klanten meevliegen. TUI fly kan echter geen garantie bieden dat de door hen geboekte terugvlucht naar ons land zal kunnen worden uitgevoerd. Reizigers die vervroegd uit vakantie wensen terug te keren, kunnen dit doen voor zover plaatsen beschikbaar zijn op eerdere terugvluchten. Reizigers die nog niet zijn vertrokken vanuit België, zullen een voucher ontvangen waarmee zij een TUI-reis met een latere vertrekdatum kunnen betalen. Deze maatregelen gelden voor alle vliegvakanties die TUI Belgium aanbiedt.

Info zaterdag 14/03/2020 10u00: 

De federale regering heeft belangrijke maatregelen genomen om verdere verspreidingen van het corona virus tegen te gaan.
Hierdoor zullen onze kantoren in Wondelgem en Eeklo gesloten zijn op zaterdag 14/03, 21/03 en 28/03.
Voorlopig blijven we tijdens de week geopend op de normale openingsuren van 09u30-12u30 en van 13u tot 18u.
Galaxy Travel blijft uiteraard op deze zaterdagen bereikbaar via e-mail op info@galaxytravel.eu en eeklo@galaxytravel.eu .
Voor dringende vragen en noodsituaties buiten de kantooruren, kan u ons altijd bereiken op het noodnummer: 0477/34 01 92.

Ook wij rekenen in deze uitzonderlijke situatie op ieders burgerzin om alleen in uiterste nood naar de kantoren te komen.
We begrijpen ieders bezorgdheid en ongerustheid en volgen elk dossier zeer nauw op.

Zolang er geen officieel negatief reisadvies uitgesproken wordt voor een welbepaalde bestemming, blijven de geplande vakanties doorgaan.
Klanten waarvan hun vakantie hierdoor niet meer kan doorgaan, worden door ons gecontacteerd zodat we samen naar een correcte oplossing kunnen zoeken.
Elk geannuleerd  dossier wordt behandeld volgens de annulatievoorwaarden en de eventuele goodwill van de leverancier.

Zoals steeds kunnen jullie rekenen op onze vertrouwde service vóór, tijdens en ná de reis.
Wij danken u voor uw medewerking en uw begrip.

Het Galaxy Travel Team,

Marc, Sofie, Sarah en Heidi.